Víte, že se vejce dávno používají ve vaření?

Gastronomie
Zajímavosti o použití vajec ve vaření po celém světě.

Víte, že se vejce dávno používají ve vaření?

Ve světě kulinářství mají vejce dlouhou historii a jsou nezbytnou součástí mnoha pokrmů. Přinášíme vám zajímavosti o použití vajec ve vaření po celém světě.

Vejce v asijské kuchyni

Asijská kuchyně je známá svými rozmanitými recepty, ve kterých mají vejce významnou roli. V Japonsku se často podávají syrová vejce, jako například v pokrmu sushi. V Číně se používají vejce na mnoho způsobů - vařená, smažená, nakládaná či vločkovaná.

Vejce ve středomořské kuchyni

Ve středomořské kuchyni se vejce často používají v kombinaci s olivovým olejem, bylinkami a čerstvými surovinami. Například ve španělské tortille se vejce smíchají s bramborami a dalšími ingrediencemi. V italské kuchyni pak nalezneme slavný recept na těstoviny carbonara, kde jsou vejce hlavní složkou omáčky.

Vejce ve francouzské kuchyni

Ve francouzské kuchyni jsou vejce velmi oblíbená. Používají se například při pečení sladkých dezertů jako je krémový puding. Významným jídlem je také quiche, což je slaný koláč s nádivkou z vajec, smetany a různých přísad.

Už jste věděli, že vejce mají významné místo ve světovém kulinářství? Vyzkoušejte nové recepty a objevte další zajímavé použití vajec ve vaření!