Kvas

Význam: Kvas je tekutina s kyslou chutí, vyráběná fermentací cukru nebo škrobu. Používá se jako přísada do potravin, nápojů a kvasnicových piv.

Slovo kvas je složena z 1 slova, obsahuje 4 znaky a nabízí 6 synonym.

Synonyma k kvas

Kvásek je živá aktivní kultura kvasinek a bakterií, která je použita k fermentaci a zvýraznění chuti jídla a nápojů.

Kvašení je proces, při kterém se používá kvasných bakterií a kvasinek k produkci kyseliny mléčné a etanolu.

Kvasinky jsou mikroorganismy, které se vyskytují ve vodě, v půdě a na potravinách. Používají se k fermentaci, kde produkují kyseliny, alkohol a oxid uhličitý.

Kvasnice jsou houby používané k fermentaci, jako je např. pivo nebo víno.

Vření je stav, kdy se dvě tělesa nebo látky snaží od sebe oddělit. Vření je proces, kdy dochází k přeměně kapaliny na páru.

Vzruch je stav napětí, vzrušení nebo šoku, který může být způsoben silnou radostí nebo strachem.